מודעות

איך לתקן גימור ברהיט העץ

    אלא אם כן אתם גרים במוזיאון, הרהיטים שלכם בודאי סובלים מפגיעות שונות שנוצרו במהלך השנים. למשל, ספל רטוב שהושאר על שולחן העץ השאיר אחריו עקבות בצורה של טבעת לבנבנה, או השימוש היומיומי בשולחן ובכסאות גרם להם לבלאי כלשהו, בעיקר בפינות ובקצוות. כמובן שפה ושם גם נגרמו סריטות קטנות על גבי משטח העץ. אבל, אל תתיאשו. יש פתרון די קל לבעיות שכאלה.

    סוג כזה של נזק שטחי בתוך הבית (שכמובן אינו דרסטי כמו אותם נזקים שגורמים פגעי מזג האוויר ומצריכים חידוש דקים או פרגולות בחצרות הבתים), ניתן לתקן בקלות ובמהירות מבלי לפגוע לא ברהיט ולא בארנק. כמובן, שאם מדובר בריהוט עתיק ויקר, עדיף להשאיר את התיקון בידיו של איש מקצוע.

    טכניקות תיקון קלות לביצוע יסייעו להחזיר למוטב כל גימור של לכה, פוליאורתן וכיוצא באלה. בכל חנות לחומרי בניין אפשר למצוא את הכלים והחומרים הנדרשים לביצוע משימה זו.

    חפשו חומרים שיידרשו לכם לביצוע התיקון, כמו חומר למילוי סדקים או חומרי ניקוי להסרת כתמים מרהיט העץ. לאחר שניקיתם את הרהיט, התחילו לערוך תיקונים בסדר הזה: קודם כל יש לטפל בכתמים הלבנים שיצרו כוסות רטובים, ולאחר מכן בסריטות הקלות, בסריטות העמוקות ולבסוף בסדקים.

    כאשר תסיימו לטפל בגימור, כל מה שיהיה עליכם לעשות כדי לשמור על הגימור ששחזרתם, הוא לנגב בתדירות גבוהה את האבק מהרהיט במטלית לחה, לנגב מיידית נוזל שנשפך, ומדי פעם לנקות מעל הרהיט כל שומן ולכלוך עם מים וסבון.

    טבעות לבנות, שנגרמו ממים, נין להסיר על ידי ניגוב עדין בעזרת מטלית לחה ספוגה באלכוהול (טבעות כהות מצביעות על עץ פגום ודורשות הסרה של הגימור מסביב לאזור הטבעת, לפני שניתן יהיה לבצע תיקון כלשהו). שימו לב, יותר מדי אלכוהול עלול להכהות את העץ.

    כאשר הרהיט במצב טוב וסובל ממספר קטן של סריטות, אפשר למלא את הסריטה בחומר שמיועד לכך. לאחר שחומר המילוי מתייבש לחלוטין, יש לשפשף את המקום בזהירות באמצעות נייר זכוכית עדין. כדי לשחזר את הברק בגימור אפשר לשפשף עם צמר פלדה דק וקצת ווקס. לגימור מבריק, מומלץ להשתמש בחומר פוליש מתאים ולשפשף עם מטלית נקיה.



נסו גם: