מודעות

מטבח לכל גיל

    הצורך במטבח מסודר ונעים לבישול ושהייה בו, הוא צורך המופיע לכל אורך שנות חיינו. כילדים, אנו אוהבים מטבחים גדולים שבהם ניתן להכנס ולהציץ בהורים מבשלים או לאכול כולם ביחד, כסטודנטים המטבח הופך להיות לעיתים גם פינת עבודה ולימודים, וכמובגרים ובעלי משפחות זה המקום העיקרי שבו נגיש ארוחות, נבשל או סתם נסב לקפה של אחה"צ. הצרכים השונים הללו, בהכרח גם משפיעים על מבנה המטבח והריהוט שבו.

    לעצב מטבח שיתאים לבית עם ילדים

    בית עם ילדים הוא בית שבו אוכלים ארוחות ערב וארוחות צהריים. מארחים בו הרבה ומבשלים בו אפילו יותר. לכן, מטבח לבית עם ילדים צריך ראשית להיות פרקטי, מרווח ונוח. שטח העבודה צריך להיות נרחב בכדי שהילדים יוכלו לעמוד יחד אתכם ולעזור ובכדי שתוכלו להניח את הסיר או המחבת החמה תוך מספר דקות. בנוסף, היות ומדובר במטבח שצריך להיות בטוח לילדים, רצוי שיהיה כזה שעמיד בשריטות וניתן לטפל בקצוותיו בכדי שיהיו מעוגלים ולא חדים כמו במשטחי אבן טבעיים. לכן, מבחינת שיש למטבח שיתאים יותר עם נוכחות ילדים בסביבתו, רצוי לבדוק משטחים סיננטיים או כאלו שעוברים עיבוד דוגמת אבן קיסר שיהיה קל יותר וזול לעבד אותם לצורה בטיחותית לילדים. בנוסף, הנטייה הטבעית היא ככל שהמשפחה גדלה, לעבור לבית גדול יותר מה שמניב לרוב מטבחים בשטח גדול יחסית שמאפשרים להשתמש ב"באי" במטבח שיהיה שימושי לארוחות ערב זריזות יחד ומשמש כמשטח עבודה ואחסון נוסף במטבח.

    מטבח לזוג צעיר וטרי

    זוג טרי, צעיר ומאוהב, סביר להניח שישכיר דירה קטנה יחסית שהמטבח בה לא גדול. במקרה הזה, רצוי מאוד להקפיד על הרבה שטח אחסון או פתרונות אחסנה מתוחכמים שיכסו על השטח הקטן והמצומצם של המטבח. בנוסף, רצוי וחשוב להקפיד על משטח עבודה, או שיש למטבח איכותי במיוחד שניתן לעשות עליו הרבה פעולות בישול, ובשל המטר הרץ הקטן יחסית שזקוקים לו במטבחים אלו, סביר להניח שניתן בהחלט להשיג עלות תמורת תועלת. בנוסף, חשוב גם במטבח הקטן ביותר לא לוותר על פינת ישיבה קטנה שבה ניתן לאכול יחד ולבלות זמן איכות.

    מטבח לסטודנטים

    התקופה הסטודניטאלית היא תקופה שבה לרוב משכירים דירות קטנות, עם מטבחים קטנטנים, ואלו משמשים גם בתקופות מבחנים לחוצות כמקום עבודה ולמידה בפני עצמו. בעיצוב של מטבח לסטודנטים אם כן, רצוי להקפיד על שטח עבודה שיהיה רחב מספיק, כך שניתן יהיה גם לשבת וללמוד עליו וגם לבשל עליו בנוחות ארוחות זריזות. מה זה אומר בפועל? שאם מכל צד של הכיור במטבח, יש חלק קטן מאוד של שיש שרובו משמש לייבוש הכלים, יש צורך במשטח נוסף שייתן את המקום לחתוך, לבשל וגם ללמוד עליו. האופציות המומלצות במקרה הזה הן נירוסטה, עץ או זכוכית שגם יראו אסתטיים אפילו בשולחן או דלפק קטנים.


נסו גם: